Uitdagend project in Rhenen

Uitdagend project in Rhenen

Moderne trap Rhenen

Voor onze opdrachtgever in Rhenen hebben wij een trap geplaatst met twee grote uitdagingen. Een van de uitdagingen van dit project is dat het huis tegen een berg is aangebouwd, waardoor we niet op de ‘traditionele’ manier naar binnen waren we genoodzaakt om een andere manier te bedenken om de trap naar het trappenhuis te krijgen. Hierdoor zijn wij een samenwerking met Geresteijn aangegaan om een compact kraan te kunnen gebruiken. Zijn grootste kraan was echter te klein, hierdoor hebben we een grote kraan ingehuurd om de kleine kraan in de achtertuin te plaatsen, via deze weg zijn de producten uiteindelijk naar binnen gehesen.

Eenmaal binnen zijn we begonnen aan het monteren van een open boomtrap voor de eerste- naar de tweede verdieping. Het voordeel van een open boomtrap is dat de trap een open constructie heeft, waardoor het lijkt dat de treden wevend uitkomen. Zeker bij dit project, want we hebben zowel op de eerste- als de tweede verdieping aangrenzend een glazen balustrade door gekoppeld. De montage is ook bij deze trap blind, zowel het leuningwerk als het glaswerk.

De opdrachtgevers hebben twee grote honden. Een groot nadeel van een nieuwe, gladde trap bij honden is dat ze niet meer de trap op én af willen. Hierdoor was een grote wens van de opdrachtgever dat er een antislip laag op de trap kwam. Traditionele antislip strippen passen niet in de uitstraling van een moderne en strakke trap en bovendien vinden wij, maar ook onze opdrachtgever deze niet mooi. We hebben daarom een praktische, maar ook esthetisch mooie oplossing hebben kunnen vinden in de vorm van een matte transparante antislip lak. Deze hebben we aangebracht en het eerste wat de honden deden was: omhoog en weer naar beneden rennen. Missie geslaagd!